Blog

Címke: passzív jövedelem

Miért érdemes thaiföldi befektetési célú lakás vásárlásán gondolkodnod?

Dátum: 2017. május 02. kedd 10:51 Címkék: passzív jövedelem

A rendszerváltás óta nekünk magyaroknak is kitágult a világ, ráadásul a légitársaságok közötti konkurencia harcnak köszönhetően az egzotikus luxus helyekre is egészen megfizethető áron ellehet jutni. A legtöbb ember vágyik rá, hogy a téli zord mínuszokból legalább egy-két hétre kiszakadjon és a trópusokon pihenhessen.

A leggazdaságosabb megoldások közé tartozik Thaiföld, azon belül is Pattaya, ha ügyesen foglalunk repülőjegyet akár 120-130ezer Forintból már megvan egy személyre. A szállás és az étkezés, kint pedig a nyugat-európai árakhoz képest még minig olcsónak számít.
 
De a meleg időjárás és az egzotikus táj mellett van más is, amiért én nagyon szeretem Thaiföldet, ez pedig az ingatlanpiacában rejlő potenciál, ami a kisbefektetők számára is sok izgalmas lehetőséget tartogat. Én pedig mindig annak voltam a híve, hogy a kellemest igyekezzünk ötvözni a hasznossal. Az alábbi pár perces videó segítségével madártávlatból megcsodálhatod Pattayát:)

De nézzük meg, hogy miért érdemes Pattayán bérbeadási célú lakást vásárolni:

Milyen célból fektessek be, passzív jövedelem vagy a gyors profit reményében?

Dátum: 2015. december 14. hétfő 09:43 Címkék: passzív jövedelem

Még ha kezdő vagy a befektetési szakmában, valószínűleg már akkor is hallottál róla, hogy vannak olyan befektetések, melyekbe elsősorban azért tesznek pénzt befektetők, hogy a pénzüket „megforgassák” tehát egy profittal megnövelt összeget kapjanak vissza egy bizonyos idő elteltével, még más befektetésekben a cél elsősorban a rendszeres készpénzáramlás (cash flow).
 
Hogy melyik stratégia számodra az üdvözítő út az több mindentől függ.

A passzív jövedelem hívei azzal szoktak érvelni, hogy a rendszeres készpénzáramlást generáló befektetések azok, melyek stabil háttér esetén a legnagyobb nyugalmat és biztonságot nyújtják a tulajdonosaiknak. Erre a legjobb példát a bérbe adott ingatlanok jelentik, de ide tartoznak például az osztalékfizető részvények, illetve egyes kezelt pénzügyi számlák is alkalmasak lehetnek erre a célra.

A passzív jövedelem mítosza

Dátum: 2013. február 16. szombat 12:41 Címkék: passzív jövedelem

Robert Kiyosaki Gazdag papa, szegény papa című könyve volt talán az első olyan mű, ami a passzív jövedelemépítésben rejlő világos és egyértelmű előnyöket bemutatta a magyar olvasóközönségnek. Kiyosaki bérbe adott ingatlanjai segítségével érte el az anyagi függetlenséget, később viszont egyéb jövedelemforrásainak köszönhetően kiemelkedő vagyonra, de legfőképpen jelentős passzív bevételekre tett szert.

Az aktív vagy a passzív ingatlanbefektetés való neked?

Dátum: 2012. március 27. kedd 20:54 Címkék: passzív jövedelem

Ha ezt a cikket olvasod, akkor biztos vagyok benne, hogy vagy már rendelkezel tapasztalatokkal az ingatlanbefektetés területén, vagy egyre erősebben érik benned az elhatározás, hogy valamilyen módon ingatlanokba is bekellene fektetned.

A legtöbb embert két dolog tart vissza az ingatlanokba való befektetéstől: