Blog

Címke: ingatlan fejlesztés

Hogyan csinálj profitot ingatlan viszonteladási projektekkel napjaink ingatlanpiacán

Dátum: 2016. február 04. csütörtök 17:46 Címkék: ingatlan fejlesztés

Én személy szerint sokkal jobban szeretem a kínálati piacot, mint a keresletit. A kínálati piacra az a jellemző, hogy sok az eladó ingatlan és kevés a vevő, ezért sokkal könyebb motivált eladót találni. Az is igaz, hogy egy ilyen helyzetben nehezebb az értékesítés is, viszont ha az eladó lakásod jó paraméterekkel rendelkezik, akkor úgyis megfogja találni új gazdáját.
 
A most uralkodó keresleti piacon a gyengébb paraméterekkel rendelkező lakások is viszonylag gyorsan elkelnek, ezért sokkal nehezebb motivált eladót találni. Természetesen azért a kínálati piacnak is megvannak az előnyei, az egyik, hogy annak köszönhetően, hogy az árak emelkednek, ha egy kicsit elszámoltad magad és többet fizettél a lakásért, mint amennyit az általam tanított kalkulációs séma megengedne, akkor is ennek köszönhetően megfelelő profitra tehetsz szert. Arról viszont lebeszélnélek, hogy eleve ezzel számolj, ne feldd a képzett ingatlanbefektető elsődleges szabálya:
 
A PROFIT A VÁSÁRLÁSKOR KELETKEZIK
 
Mivel több kérdést kaptam ezzel a kijelentéssel kapcsolatban, ezért szeretném tisztázni, hogy mit is jelent ez valójából?
 

Donald Trump: az ingatlanmogul és médiakirály

Dátum: 2013. december 27. péntek 21:08 Címkék: ingatlan fejlesztés

Donald Trumpot az ingatlanbefektetései tették igazán ismertté. A beruházások között szerepelnek toronyházak luxuslakásokkal és irodákkal, hotelek, bevásárló központok és golfpályák. A népszerűségében viszont nagy szerepet játszanak könyvei, melyekben őszintén osztja meg sikereinek titkát, mint motivációs előadó talán az egyik legkeresettebb, ugyanakkor talán a legmagasabb óradíjjal is ő dicsekedhet. Népszerűségén sokat lendített a „A gyakornok” című valóságshow-ja, illetve politikai szereplései és megnyilvánulásai is.

Trump hihetetlenül jó szemmel látja meg az üzleti lehetőséget a különféle ingatlanokban, de más üzleti lehetőségekben is. Sokszor sikeresen alkalmazott befektetési stratégiája, amikor nagyarányú hitel segítségével visz végig egy ingatlan-beruházást, az ingatlannak egy részét, bizonyos egységeit értékesíti, amiből kifizeti a bankot, a maradék ingatlan tulajdonrészt pedig méregdrága bérleti díjért hasznosítja. A Trump márka világszerte a minőséget képviseli.

Nem kevesebb, mint 100.000 apartman egységet vásárolt röpke 45 év alatt

Dátum: 2013. december 20. péntek 16:53 Címkék: ingatlan fejlesztés

Craig Hall előkelő karriert futott be az üzleti életben, ezen kívül sikeres író, számos karitatív projekt kapcsolódik a nevéhez, nagy erőkkel támogatja a fiatalokat és a művészetet. A Hall Financial Group-ot Craig 1968-ban alapította, akkor 18 évesen abból a 4,000 dollárból, amit 10 éves kora óta sikerült megtakarítania. 
 
Ma egy diverzifikált vállalat csoport tulajdonosa, a tevékenységeik közé tartozik saját tulajdonú ingatlanjaik hasznosítása, szoftver fejlesztés, a biztosítási ágazat, hitelezés ingatlan és egyéb területeken, szőlészet és borászat, valamint az olaj és a gáz üzlet. Emellett Hall Financial Group portfoliójába számos iparágban tevékenykedő cég részvényei és kötvényei is beletartoznak.

A kulcsrakész álomházak királya

Dátum: 2013. november 27. szerda 16:50 Címkék: ingatlan fejlesztés

Amikor először találkoztam Frank McKinney CSINÁLD NAGYBAN! című könyvének amerikai kiadásával a borítón feszítő hosszú hajú rock sztár kinézetű figura láttán megmondom őszintén elég szkeptikus voltam. Mégis mikor utána olvastam egy kicsit, hogy kicsoda valójából McKinney felkeltette a könyv az érdeklődésem és úgy döntöttem, hogy megveszem.
 
A könyvet olvasva az extrém külső mögött egy vérbeli profi üzletembert és ingatlan-befektetőt ismertem meg. Frank Florida ultra luxus villáinak fejlesztője, aki olcsó felújítandó családi házak vásárlásával és eladásával kezdte ingatlan-befektetői karrierjét, még egy bátor váltás után eljutott a több 10 milliós villákig. 
 

 

Milyen házban lakik Bill Gates, a világ egyik leggazdagabb embere?

Dátum: 2013. június 05. szerda 17:02 Címkék: ingatlan fejlesztés

Sokunkat furdalja a kíváncsiság, hogy vajon a világ leggazdagabb emberei milyen házat választanak lakhelyüknek. Bill Gates fő rezidenciája Washingtonban található, egy domb oldalában, tóra néző kilátással. A szűkösnek egyáltalán nem mondható házikó 66.000 négyzetláb (6.100 m2) alapterületű és híres a kialakításáról és az alkalmazott technológiákról. Az épület 7 évig épült, és összesen 63 millió amerikai dollárba került.
 
Az Egyesült Államokban évente kell ingatlan adót fizetni a birtokolt ingatlanok után minden tulajdonosnak. 2009-ben, a ház értékét 147,5 millió dollárra (~3,4 milliárd Ft) becsülték, ami után szegény Bill Gatesnek 1,063 millió dollár adót kellett kifizetnie.

A hatékony ingatlanmarketing kipróbált módszerei

Dátum: 2013. április 19. péntek 15:07 Címkék: ingatlan fejlesztés

A legsikeresebb ingatlanbefektetéseim mögött többnyire egy csúnya, rendezetlen, koszos és számos egyéb, de javítható hibával rendelkező lakás állt. A legtöbb eladónak, akitől vásároltam fogalma sem volt, hogyan tegye akár csak minimális befektetés árán is vonzóvá az ingatlanát, így a potenciális vevőjelöltek pillanatok alatt sarkon fordultak, egészen addig, amíg egy szakavatott szem észre nem vette a lehetőséget.

A viszonteladási stratégia a mostani piacon is jól működik, ha betartod a szabályokat

Dátum: 2012. november 02. péntek 18:39 Címkék: ingatlan fejlesztés

Az ingatlafejlesztés két legfontosabb alapszabálya:
1. egyrészt az, hogy a legjobb helyen található legrosszabb állapotú lakást keressük,
2. másrészt, hogy a profit a vásárláskor keletkezik

Ha ezeket fő elveket mindig szem előtt tartod és természetesen ha alkalmazod azokat az elveket és módszereket, melyeket a sikeres ingatlanbefektetők alkalmaznak és melyeket én is oktatok a képzéseinken és tananyaginkban, akkor a siker szinte garantálva van a mostani lassúnak mondható ingatlanpiacon is.

Íme, így néz ki a világ egyik legdrágább luxusvillája (videó)

Dátum: 2012. február 19. vasárnap 19:39 Címkék: ingatlan fejlesztés

A világ talán legérdekesebb személyiséggel rendelkező ingatlanbefektetője Donald Trump mellett Frank McKinney, aki elsősorban méregdrága floridai luxusvilláiról híresült el.

Első ránézésre senki sem gondolná, hogy ez a rockstár kinézetű figura valójából egy kőprofi üzletember, aki kényesen ügyel minden apró részletre.

Egy sikeres ingatlanbefektetés "iskola" példája

Dátum: 2011. június 16. csütörtök 13:34 Címkék: ingatlan fejlesztés

Gábortól kaptam az alábbi sikertörténetet, melyet most örömmel osztok meg veletek, Gábornak pedig gratulálok:

Tavaly év elején keresgéltem az interneten, hogy milyen formában tudnék plusz bevételre szert tenni. Eszembe jutott, hogy R. Kiyosaki mindig az ingatlanbefektetéseiről ír a legnagyobb elismeréssel a könyveiben, így ebbe az irányba indultam, hátha van ingatlan befektetői tanfolyam Magyarországon. Egyből rátaláltam az Online Ingatlan Akadémiára, ahol két hét múlva (április 24-én) pont tartottak is egy hétvégi képzést. Gondolkodás nélkül be is fizettem a részvételi díjat. A képzés előtt elolvastam az összes sikertörténetet a honlapon. Hihetetlennek tűnt, amit leírtak, pár hónap alatt milliós és afeletti profitok?! A tanfolyam viszont csak még jobban megerősítette, hogy igenis lehetséges ezt elérni és nem is kell évekig tanulni hozzá.

Frank McKinney az ingatlan rock stár

Dátum: 2011. április 06. szerda 21:15 Címkék: ingatlan fejlesztés

Frank McKinney első ránézésre úgy néz ki, mint egy rock stár vagy egy szörfös, valójából viszont Florida legsikeresebb ingatlanfejlesztője.

A következő videó ugyan angol nyelvű, de a képanyag annyira tartalmas, hogy ha nem beszélsz angolul, akkor is érdekesnek és izgalmasnak fogod találni. 

Kattints a "tovább" gombra és nézd meg a videót!